En verdig og sterk begravelse

Mamma som ung barnepleier

Tirsdag 23.januar ble min mamma begravet fra Alfaset Gravlund. Det ble en sterk opplevelse for oss alle.

Mammas siste 2 år og 4 måneder ble tilbrakt på Ensjøtunet, Frelsesarmeens enestående aldershjem i Oslo.

Det var en glede for min søster Liv-Ellinor (Torp) og meg at frelsesoffiser & kapellan Olivur Joensen fra Ensjøtunet ville forrette ved begravelsen. Mamma var så glad i ham. Han forrettet med verdighet, og var samtidig den varme og spirituelle kapellanen. Han formidlet gode ord om mamma, og holdt en sterk evangelisk tale om frelsen ved Jesus Kristus.

Liv-Ellinor holdt en gripende minnetale. Hun tegnet et vakkert bilde av vår mamma, og formidlet den store tomhet hun føler når mamma nå er borte. Men Liv-Ellinor uttrykte troen på at de skal møtes igjen.

Min tale ved båren ble lest opp av Ann-Christin. Jeg klarte ikke å tale selv, men sto gråtkvalt med min hustru da hun leste opp minneord på mine vegne.

Barnebarna la også på sin krans.

Generalsekretær Svein Jacobsen fra Pinsevennenes Ytre Misjon (PYM) og 88-årige misjonærkolega Lillian Sletholen Eriksen holdt varme taler ved båren og tegnet et sant bilde av mamma. Jeg maktet å legge på kransen fra Happy Home i Bangkok, mammas “livsverk”.

I minnesamværet etterpå var det en glede å høre Emanuel Minos tegne et levende bilde av mamma (og pappa). Åse & Emanuel Minos har betydd så mye for vår familie.

Sogneprest Magne Krohn, sykepleielærer Klara Lie, sognediakon Magnhild (?) fra Einar Gelius’ menighet på Vålerenga, og flere slektninger og venner holdt gripende taler.

Aller sterkest inntrykk gjorde nok talene fra alle 9 barnebarna. De tegnet bildet av en varm og nær bestemor. Som en av dem sa: “Jeg kjente ikke bestemor som verdensfareren, men som en bestemor som var opptatt av de nære ting”. Viktige ord.

Jeg lyser fred over mammas vakre minne!

About Jan-Aage Torp

My wife, Aina, and I pastor Oslokirken together. We work in several nations of the world. I am a member of the International Coalition of Apostles (ICA).
Gallery | This entry was posted in Norsk, Torp & Co. Bookmark the permalink.