Emanuel Minos – min helnorske åndelige far

Emanuel Minos…

Over alt hvor dette navnet nevnes i de nordiske land, er det en samstemt oppfatning at han er en hedersmann.
Jeg har vært privilegert som har fått lov til å kjenne Emanuel & Aase Minos i 35 år gjennom min avdøde mamma & pappa først, så gjennom min søster Liv-Ellinor, og de siste 16 årene på en veldig personlig måte.
De siste 2 1/2 årene har mitt forhold til Emanuel Minos utviklet seg til å bli som mellom en far og sønn. Gjennom den dypeste fortvilelse og tragedie i mitt liv ble Emanuel en kilde til oppmuntring og rettledning som ga meg retning og håp for fremtiden. Uten Emanuel Minos ville jeg neppe vært i live idag!
Emanuel Minos er en særegen Guds mann! Han ble adoptert av Kongo-misjonærene Gunnerius og Oddbjørg Tollefsen. Allerede som 5-åring var han kjent som barnepredikant! Han hadde møtekampanjer sammen med vekkelsespredikanten Smith Wigglesworth som trillet ball med Emanuel om formiddagen og forkynte Guds Ord med ham om kvelden! Emanuel var mange ganger sammen med sin pappa i fortrolige samtaler med T.B.Barratt, grunnleggeren av Filadelfiamenigheten i Oslo og den europeiske pinsebevegelsen. Emanuel Minos er symbolet på integritet. Hans vekkelsesbudskap er bibeltro og livgivende. Sammen med sin Aase har han 3 prektige barn.
11.juni fyller Emanuel Minos 85 år.
Jeg takker Gud for Emanuel Minos. Jeg vil ære og hylle ham som en ekte Gudsmann.

About Jan-Aage Torp

My wife, Aina, and I pastor Oslokirken together. We work in several nations of the world. I am a member of the International Coalition of Apostles (ICA).
Gallery | This entry was posted in Norsk, Torp & Co. Bookmark the permalink.