Kallet til Oslos utslåtte, rusmisbrukere og prostituerte fra nasjonene

Her er jeg mellom Nicky Cruz og Ludvig Karlsen i 2002.

I etpar år har Oslokirken valgt å begrense vår virksomhet til husmøter. En viktig fase der vårt fokus har vært på viktige omstillinger i mitt liv (ikke minst min helse).

Jeg hadde tenkt å ha etpar “stille” år, men noen valgte å angripe, og der forsvant stillheten! :-)

I denne tid har vi sluppet de abnorme utgiftene ved å ha et sentralt beliggende lokale der hvor børsfolket ferdes om dagen og horekundene om kvelden.

Men vi elsker å virke nettopp der! I spenningsfeltet mellom Børsen og Puben….

Vår visjon om å forene mennesker fra ulike nasjoner, kulturer og språkgrupper i én og samme menighet, er krevende. Men den oppfylles best om vi er en menighet for å betjene mennesker, ikke for å skape egoistiske kristne.

Vi skynder oss langsomt. Vi jobber med mennesker som er villig til å betjene folk som er i nød. Og vi hopper ikke på et leieforhold uten først å ha finansene på plass.

Frelsesarméens grunnlegger, William Booth, lanserte slagordet “Blod og Ild”. Denne innstilling av militant kjærlighet trives vi i. Her vises kjærlighet i praksis. Vi spør ikke om ditt behov er “åndelig” eller “materielt”. Behovene må møtes uansett!

I besøksrommet på Ila Landsfengsel og Sikringsanstalt høsten 1981: Her besøkte jeg Kåre Ivan Holm mange ganger. En gang kjøpte jeg med en stor marsipan-bløtkake som Kåre & jeg delte på midten og slukte med fryd og hjertets enfold. I 1996 forfattet jeg en bok om Kåre: “Ikke født til morder!” En flott kar, han Kåre Ivan Holm!

Ludvig Karlsen sendte meg som ung mann i 1981 til Ila Landsfengsel for å evangelisere blant drapsmenn og andre forbrytere. Der virket jeg gjennom mange år. Noen av mine gode venner kommer nettopp fra denne tiden.

Samværet med Ludvig & Lise Karlsen betydde så uendelig mye for meg. Jeg merket deres hjertevarme for mennesker i nød.

Den samme hjertevarme har jeg også opplevd hos Nicky Cruz, “gjenglederen” i New York som ble radikalt frelst i møtet med Jesus Kristus.

Er det mulig å synkronisere kallet til Oslos utslåtte, rusmisbrukere og prostituerte  fra alskens nasjoner med “en alminnelig menighetsvirksomhet”?

Ja, hvis “livet er Kristus og døden en vinning”! Som apostelen Paulus…

Fra 2007 til 2009 hadde vi et “Healing Center” i Kvadraturen i Oslo. Samspillet mellom dette senteret og menigheten var fantastisk.

Gjennom årenes løp fikk jeg ved en del anledninger besøke David Wilkersons menighet, Times Square Church, i Manhattan. Her møttes folk fra børs og pub, side om side priste de Herren sammen. Wilkerson inviterte meg flere ganger til å delta i arbeidet på gateplan. Det gjorde uutslettelig inntrykk.

Vi kopierer ingen. Men dette er også vårt kall.

Med hjerte for Oslo. Med hjerte for mennesker.

About Jan-Aage Torp

My wife, Aina, and I pastor Oslokirken together. We work in several nations of the world. I am a member of the International Coalition of Apostles (ICA).
Gallery | This entry was posted in Norsk, Torp & Co. Bookmark the permalink.